Home » Blog
mancare argentiniana

Mancare argentiniana: Top 5 feluri pe care sa le incerci la noi!16.10.2023

Top 5 feluri de mâncare argentiniană pe care trebuie să le încerci la Argentinian Steakhouse

 

Cultura argentiniană ne dezvăluie un univers culinar dominat de preparate pline de savoare și pasiune. Argentina își îmbină istoria bogată și influențele diversificate într-un festin de arome și gusturi care fac din această mâncare argentiniană una unică în lume. În urma a întâlnirilor culturale europene de pe vestitele meleaguri Sud Americane s-a născut o bucatărie argentiniană cu adevărat specială, un amalgam de tradiții și influențe. Țara reprezintă o destinație culinară ce nu face concesii în ceea ce privește iubitorii de carne.

 

Mâncarea argentiniană te poartă într-o călătorie epică prin lumea gusturilor. Carnea de vită strălucește ca protagonista, întruchipând un adevărat simbol de mâncare argentiniană. Gustul și calitatea superioară ale cărnii obținute de la vacile crescute în această țară au făcut Argentina faimoasă în întreaga lume, iar Europa a devenit unul dintre principalii importatori ai acestei delicatese. Totuși, în gastronomia argentiniană nu se oprește doar la carne de vită, ci include și preparate delicioase pe care cei pasionați de mâncare argentiniană le pot savura la Argentinian Steakhouse, în Timișoara.

 

Carnea maturata de proveniență Argentina

 

Carnea argentiniană maturată este prețuită de gurmanzii pasionați, care o caută cu nerăbdare la măcelarii specializate sau aleg să se bucure de ea în restaurante dedicate exclusiv acestui deliciu. Procesul de maturare al cărnii debutează după sacrificarea animalului și aduce schimbări pozitive notabile în textura și aroma acesteia, contrar concepțiilor obișnuite. Beneficiile oferite de o maturare corectă transformă carnea într-un festin gustos, sporindu-i suculența și aromele distincte.

 

Maturarea cărnii, apreciată atât de bucătari cât și de iubitorii de mâncare argentiniană, reprezintă o perioadă de odihnă în condiții strict controlate, acoperind o durată semnificativă de timp. Acest procest complex este aplicat exclusiv cărnii de vită și implică păstrarea acesteia în medii reci, bine ventilate și cu niveluri precise de umiditate, astfel încât să se înalțe gustul și frăgezimea cărnii. Deși pare simplu la prima vedere, maturarea necesită atenție meticuloasă pentru a elimina orice mirosuri nedorite și menținerea unui mediu curat, menținând în același timp valori cruciale: temperatură constantă între 2-4 C°, umiditate între 85-90%, și o circulație eficientă a aerului cu o viteză de 5-7 metri liniari pe minut la suprafața produsului. Așadar, maturarea corectă este o parte esențială a preparării cărnii argentiniană, asigurând o experiență culinară de neegalat, precum cea de la Argentinian Steakhouse.

 

Empanadas

 

Empanadas, acest delicios tip de mâncare argentiniană, își trage originile din Spania, dar a devenit o prezență consacrată în bucătăriile din întreaga lume. Pe înțelesul tuturor, sunt ca niște plăcințele. Principalele caracteristici ale empanadelor includ un aluat clasic și simplu compus din ingrediente de bază precum făină, unt, ou și apă, iar umplutura poate varia între dulce sau sărată, cu carne sau legume, pregătită fie prin coacere la cuptor, fie prin prăjire. Această versatilitate le transformă în preparate adaptabile la orice preferințe, încurajând creativitatea în a combina arome și ingrediente pentru a crea o experiență culinară unică pentru iubitorii de mâncare argentiniană.

 

Ce face empanadas deosebit de apreciate este faptul că pot fi savurate la oricare dintre cele trei mese principale ale zilei, fie însoțite de diverse salate sau sosuri, oferindu-ți o versatilitate de neegalat. Această minunată mâncare argentiniană este ideală pentru un prânz sau o cină, la Argentinian Steakhouse. În restaurantul nostrum din Timișoara te poți bucura de aceste delicatese de Pui & Ciuperci sau de Vită cu Cheddar.

 

Preparate cu vită argentiniană: Surf & Turf

 

În inima resturantului nostru, se desfășoară o simfonie culinară de excepție, unde carnea de vită argentiniană devine protagonistă într-un spectacol al gusturilor și texturilor. Eleganta combinație dintre frageda carne de vită și fructele marine cele mai rafinate, cum ar fi creveții jumbo, ciupercile de pădure și hribii, captează esența conceptului de "surf and turf." Istoria acestui fel de mâncare poate fi pierdută în vălurile timpului, dar ceea ce contează cu adevărat este magia sa pe farfurie. Surf and Turf reunește cele mai alese daruri ale mării cu bogățiile uscatului, o experiență culinară de neegalat. În inimile pasionaților de gastronomie, această simbioză de arome se dezvăluie ca un secret bine păstrat.

 

La Argentinian Steakhouse am adoptat cu mândrie acest concept și am facut carnea de vită argentiniană este vedeta absolută a farfuriei, un adevărat rege într-un regat al gusturilor. Alături de creveți jumbo, ciuperci de pădure sau hribi, aceasta devine un spectacol culinar captivant. Gustarea măiestriei bucătarului, care pregătește aceste ingrediente complexe, îți va seduce simțurile și te va duce într-o călătorie gustativă plină de satisfacții.

 

Tartar de vita cu ou posat si sos chimichurri

 

Dacă nu ați avut ocazia să experimentați deliciosul sos Chimichurri, acum este momentul oportun. Înainte de a vă spune la ce preparat de la Argentinian Steakhouse folosim acest celebru sos, să vă povestim câteva lucruri despre el. Cu o preparare rapidă de doar cinci minute, acest sos poate fi stocat în frigider pentru săptămâni întregi dacă îl faceți acasă și se potrivește de minune alături de o varietate de preparate din lista de mâncare argentiniană, cum ar fi friptura la grătar, carnea de vită la cuptor sau cârnații de porc.

 

Originar chiar din minunata Argentina, sosul Chimichurri este un condiment cu o compoziție de bază ce include ulei de măsline, oțet de vin roșu, usturoi, fulgi de ardei roșu, pătrunjel fin tocat și oregano uscat sau proaspăt. În întreaga Argentina și în întregul continent sud-american, acest sos este folosit ca marinadă sau acompaniament pentru preparatele de carne la grătar, precum carne de pui, carne de porc, carne de vită, miel sau pește. Pentru pasionații de mâncare argentiniană care ne vizitează la Timișoara, vom pregăti un Tartar de Vită cu Ou Poșat și desigur Sos Chimichurri.

 

Deserturi - Chocotorta

 

Mereu trebuie să lași loc pentru desert, mai ales când noi servim unul incredibil: Chocotorta. Iubitorii adevărați de mâncare argentiniană, trebuie să știe că numele său derivă dintr-o îmbinare a cuvântului "chocolinas," reprezentând biscuiți cu cacao și "tort." Această minunată prăjitură se compune din biscuiți de cacao și cremă de brânză, însoțiți de dulceață de lapte, oferind o explozie de arome și texturi specifice pentru mâncare argentiniană.

Este o opțiune irezistibilă, care poate fi pregătit fără coacere, mai ales atunci când folosiți biscuiți de cea mai bună calitate, ce se remarcă prin consistența densă și ușor amăruie, cunoscând o armonie perfectă alături de dulceața de lapte și crema de brânză. Această combinație este pur și simplu necesară în viața voastră, fiind o reprezentantă desăvârșită de mâncăre argentiniană.

 

Miodrag Lepoiev, managerul Argentinian Steakhouse, în încheiere

 

În încheiere, ne putem bucura de un adevărat festin culinar argentinian la restaurantul nostru, Argentinian Steakhouse. De la deliciile suculente de carne de vită, gătite cu măiestrie și servite cu sosuri divine, la preparatele tradiționale precum empanadas și Chocotorta, experiența culinară argentiniană este pur și simplu irezistibilă.

 

Carnea de vită se află constant în frigiderele noastre de maturare, urmând a fi gătită în cuptorul pe cărbuni Josper. Calitatea legendarei cărni crescute în Pampasul Argentinian, alături de savoarea dată de cărbunele românesc, vor transforma fiecare vizită la restaurantul nostru într-o experiență de neuitat. Toate produsele sunt proaspete și făcute în casă, astfel încât oferim cea mai bună calitate clienților noștri. Pe lângă bucățile mari de carne, bucătarul nostru gătește și preparate vegetariene, pește,carne de pasăre și  alte deserturi delicioase. La Argentinian Steakhouse, mâncarea argentiniană nu este doar o masă, ci o experiență autentică pentru toți cei care iubesc arta gastronomiei, declară Miodrag Lepoiev, managerul Argentinian Steakhouse.

 

vita argentiniana
vita argentiniana
Adresa
Timisoara
Strada Suceava nr. 10
Telefon
Informatii si rezervari
Adresa de email
Adresa de email
© Copyright 2024, Argentinian Steak House