Home » Blog

Carnea de vita argentiniana: De ce este atat de populara?16.10.2023

Carnea de vită argentiniană: Secretul din spatele meniului Argentinian Steakhouse

 

Vita argentiniană reprezintă un adevărat patrimoniu culinar, o artă în sine, care cucerește papilele gustative ale gurmanzilor din întreaga lume. Argentina este cunoscută pentru a fi una dintre cele mai mari consumatoare de carne de vită, iar acest cult al cărnii face parte din identitatea națională. Această țară sud-americană a transformat carnea de vită într-o adevărată artă culinară. Cu aromele bogate și textura suculentă a cărnii de vită argentiniană, orice masă devine o experiență de neuitat.

 

De la celebra carne asada, pregătită pe grătar, la specialitățile regionale precum entraña și asado de tira, localnicii știu cum să scoată în evidență gustul autentic de vita argentiniană. Procesul de maturare și pregătire fac din carnea de vită argentiniană un adevărat deliciu. O călătorie în lumea bucătăriei argentiniene reprezintă un tribut adus tradiției, gustului și pasiunii pentru carne, dar și o invitație la o experiență culinară desăvârșită.

 

În spatele ușilor încărcate de istorie ale Argentinian Steakhouse se ascunde un secret atent păstrat, ce te va purta într-o călătorie de neuitat. Delicatețea supremă a bucătăriei argentiniene, carnea de vită, devine mai mult decât un simplu ingredient – este un dans subtil între tradiție și inovație, între focul arzător al pasiunii gastronomice și arta rafinată a pregătirii. În fiecare felie de carne de vită argentiniană se ascunde o poveste: de la pășunile nesfârșite ale Americii de Sud, unde bovinele sunt crescute cu grijă, până la grătarele fierbinți ale bucătarilor noștri pricepuți, care transformă fiecare bucățică într-o operă de artă culinară. De aceea, poți să faci chiar de acum o rezervare la restaurantul nostru, declara Miodrag Lepoiev, manager Argentinian Steakhouse.

 

Despre carnea de vita argentiniana

 

In Argentina, bovinele depășesc numeric populația umană. Cu peste 50 de milioane de bovine, nu este o surpriză faptul că Argentina se numără printre cele mai mari consumatoare de carne de vită din lume. Fiecare argentinian consumă în medie 112 kilograme de carne de vită pe an! În cele ce urmează, veți pătrunde în lumea pasionaților de carne din America de Sud, pentru a descoperi deliciile pe care le oferă carnea de vită argentiniană.

 

Nimic nu se compară cu gustul savuros al unei fripturi de vită argentiniană bine preparate. Bovinele au fost aduse în Argentina la începutul secolului al XVI-lea de către conchistadorii spanioli, care erau mari iubitori de piele. În scurt timp, regiunea fertilă Pampas a transformat o mică turmă de vite costelive în zeci de mii de juninci sănătoase, iar Argentina a devenit cunoscută în întreaga lume pentru delicioasele sale fripturi. A deține bovine însemna a deține aur, iar argentinienii au devenit eroi ai cărnii pe plan mondial. Asta da bogăție!

 

Un alt motiv al obsesiei globale pentru vita argentiniană constă în faptul că aceasta a fost și rămâne liberă – PETA nu a pășit încă în Pampas. Spre deosebire de fermele de bovine din America, unde animalele sunt ținute în spații restrânse și hrănite cu hormoni de creștere, majoritatea bovinelor din Argentina au o dietă naturală bazată pe iarbă. Ele se bucură de libertate pe câmpii, oferindu-le cărnii puțină grăsime în plus.

 

Vita argentiniană este mai mult decât un simplu preparat culinar: este un mod de viață – întrebați oricare gaucho, cowboy-ul argentinian, care se ocupă de bovine. Întorcându-ne în secolul al XIX-lea, gauchos erau călăreți nomazi care cutreierau câmpiile în căutarea vitelor sălbatice. Cunoștințele lor despre teren și abilitățile lor de călărie au făcut din gauchos o marfă prețioasă pentru armata argentiniană. Ei au fost eroii vremii, iar imaginea unui bărbat îmbrăcat în poncho, cu pistolul la șold și pinteni, rămâne un simbol al identității argentinienilor.

 

 Asado: vita argentiniană devine tradiție

 

 

Asado este o tehnică culinară și un eveniment social specific țărilor din America de Sud, în special Argentina, Chile, Paraguay și Uruguay, unde a devenit o tradiție îndrăgită. Această experiență culinară implică gătirea la grătar a unor delicii precum carne de vită, porc, pui, chorizo și morcilla, folosind focul deschis sau un grătar special numit parrilla.

 

Asado-ul nu se rezumă doar la pregătirea cărnii, ci și la o întâlnire socială plină de bucurie. Meniul tradițional de asado include o varietate de tipuri de carne, care sunt atent pregătite de un bucătar dedicat numit asador sau parrillero. Carnea de vită, porc, pui și diferite tipuri de cârnați sunt gătite la foc deschis, oferindu-le o savoare unică și o textură irezistibilă. Acompaniate de vin roșu și diverse salate, aceste preparate devin adevărate delicii pentru toți cei prezenți la eveniment.

 

Asado-ul nu este doar o simplă masă, ci o tradiție sud-americană profund înrădăcinată în cultura locurilor menționate. În cadrul acestei experiențe culinare, oamenii se adună, împărtășesc povești și bucurii, și se lasă purtați de atmosfera plină de ospitalitate și prietenie. Așadar, Asado este o călătorie culinară autentică și o ocazie de a experimenta gustul, tradițiile și caldura comunităților din America de Sud.

 

Preparate cu vită argentiniană și termini pe care trebuie să îi cunoști neapărat

 

În inima pasiunii culinare argentiniane, descoperiți arome autentice în preparate cu carne de vită care vă vor incanta simțurile. Fie că sunteți un iubitor al fripturilor sau un curios în căutarea unor experiențe culinare de neuitat, carnea de vită argentiniană vă așteaptă să o savurați. Iată câți termini pe care trebuie să îi cunoști neapărat:

 

 

Asado de tira:

Dacă sunteți un carnivor înfocat, dar vă mențineți bugetul în limita restrânsă, aceste mici coaste crocante sunt alegerea perfectă. Le puteți însoți cu diverse sosuri, iar cea mai mică neplăcere va fi să vă eliberați din bucățile delicioase de vită argentiniană rămase între dinți.

 

Entraña:

Pentru cei care sunt la început de drum în explorarea bucătăriei argentiniane sau pentru cei care preferă o porție mai mică de carne, entraña este alegerea ideală. Această carne preferată de localnici este tăiată subțire, dar este plină de arome autentice. Și, mai important, nu vă va bloca arterele la fel de rapid ca alte tipuri de  vită argentiniană, cum ar fi bife de lomo sau bife de chorizo.

 

Bife de chorizo:

Un adevărat deliciu pentru iubitorii vită argentiniană, bife de chorizo este o bucată de carne de vită absolut delicioasă. Aroma și gustul său remarcabil fac inutilă orice altă adăugare de sos, lăsându-vă să vă bucurați din plin de fiecare mușcătură. Iată un sfat: pregătiți-vă pentru a elibera câteva butoni sau pentru a lărgi curea - vă veți confrunta cu o experiență culinară autentic argentiniană de top.

 

Bife de lomo:

Acest mușchi suculent este cea mai scumpă opțiune de vita argentiniana pe care o poți alege la o degustare. Fanii se plâng adesea că nu are același gust deosebit pe cât de bine arată, din cauza lipsei de grăsime – acea grăsime dintr-o friptură care se topește într-o delicatesă suculentă când este gătită. Dar mai întâi mănâncă, apoi trage concluzii..

 

Picada:

Un platou cu brânzeturi și aperitive reci, care includ salam, chorizo, pate, șuncă afumată, măsline verzi și negre, asortimente de brânzeturi fine și pâine franceză. Majoritatea barurilor servesc picada, așa că poți comanda un platou dacă oferta de vin Malbec te tentează.

 

Parilla completa:

Nu poți să te hotărăști ce să comanzi? Încearcă puțin din toate cu o parilla completa, un aperitiv generos cu carne de vită, pui, morcilla (o varietate de cârnat), chorizo, mollejas (delicatese), rinones (rinichi) și chinchulines (intestine). Primești un bonus dacă poți mânca și o porție de papas fritas (cartofi prăjiți) ca garnitură.

 

 

Ce vin este potrivit la preparatele din vita argentiniana?

 

Vinul roșu și carnea de vită argentiniană fac o combinație divină. Gustul bogat și aromele complexe ale unui vin roșu se îmbină perfect cu suculența și textura de vita argentiniana. Există câteva motive pentru care această pereche este atât de renumită.

În primul rând, vinul roșu are note bogate de fructe, arome de mirodenii și o aciditate potrivită, ceea ce îl face să completeze perfect carnea de vită argentiniană. Aromele de fructe roșii și negre din vinul roșu adaugă prospețime și contrast aromei bogate a cărnii. Mai mult, taninii din vinul roșu ajută la tăierea grăsimii din carne, lăsând o senzație de curățenie pe limbă.

 

În al doilea rând, Argentina este renumită pentru producția sa de vinuri, în special de Malbec, care este adesea considerat partenerul perfect pentru carnea de vită. Malbec-ul argentinian are arome puternice de fructe negre, vanilie și mirodenii, care se completează minunat cu aromele caramelizate ale cărnii de vită preparate la grătar sau la cuptor. În concluzie, vinul roșu și carnea de vită argentiniană sunt o combinație ideală pentru cei care doresc să experimenteze arome autentice și să se bucure de o masă savuroasă.

 

Vinul roșu accentuează frumusețea și bogăția cărnii de vită din Argentina, oferind o experiență culinară de neuitat. Iată ce poți comanda din meniul Argentinian Steakhouse, în materie de vin roșu: Petro Vaselo Gran Cru, Tenuta Ulisse 10 Vendemmie, Tiganello, Opus One  sau Marchesi Antinori Solaia.

 

În concluzie, alături de Miodrag Lepoiev, managerul Argentinian Steakhouse

 

 

Fiecare preparat din meniul nostru devine o călătorie direct în inima culturii argentiniene, unde carne și foc devin una, unde pasiunea pentru mâncare bună se resimte în fiecare mușcătură. Textura marmorată se îmbină armonios cu aroma intensă, într-un dans al gusturilor ce îți va cuceri simțurile. Secretul din spatele meniului Argentinian Steakhouse nu constă doar în alegerea atentă a ingredientelor sau în tehnicile sofisticate de preparare, ci și în dragostea față de arta culinară, în respectul pentru tradiții și în dorința de a împărtăși cu oaspeții noștri o experiență cu adevărat memorabilă, declară Miodrag Lepoiev, managerul Argentinian Steakhouse, în încheierea acestui material.

Adresa
Timisoara
Strada Suceava nr. 10
Telefon
Informatii si rezervari
Adresa de email
Adresa de email
© Copyright 2024, Argentinian Steak House